Nieuws

Vier op een rij

Begin mei is de laatste van de vier bestelde Volvo trucks afgeleverd door Volvo dealer VGTC uit Zoetermeer, voor van Noort Bedrijven uit Waddinxveen een mooi compleet 4-tal.

Van Noort Bedrijven B.V. is dagelijks onderweg met 45 voertuigen voor verschillende opdrachtgevers en uiteenlopende werkzaamheden. Transporten met kraan, vrachtwagens met meeneemheftrucks, open opleggers voor uitzonderlijk vervoer. Met de aanwinst van deze vier Volvo’s staat de teller op 14 Volvo’s binnen ons wagenpark. Een groot aandeel maar volgens algemeen directeur Fred van Noort een bewuste keuze omdat het merk garant staat voor kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Iets waar we iedere dag samen met onze medewerkers hard aan werken!

De keuze van een truck is altijd in samenspraak met de chauffeur, er is bij ons keuze uit drie merken. Vaak heeft de chauffeur een voorkeur voor een bepaald merk en wanneer dit technisch en financieel past is de keuze snel gemaakt.

In 2022 is de eerste van de vier bestelde Volvo’s afgeleverd, een FM460  6x2 motorwagen met een Pacton middenasaanhanger. Met de elektrische moffet die zowel in, als achter de aanhanger kan worden vervoerd, is deze combinatie multifunctioneel en breed inzetbaar.

De tweede in rij is een redelijk standaard trekker voor van Noort, een FH420 4x2 die dagelijks koppelt met verschillende opleggers voor onze opdrachtgevers.

De derde Volvo is een FH 460 6x2 die naast gesloten opleggers ook regelmatig onderweg is met een open oplegger voor het zwaardere werk. Met de voorloopas is deze trekker breed inzetbaar voor de verschillende werkzaamheden binnen van Noort.

De laatste van de vier is een, binnen van Noort bekend als “Rijplatenwagen”, FH500 10x4. Dit is de derde Volvo vijf-asser binnen van Noort, die dagelijks wordt ingezet voor het transport van rijplaten en draglineschotten voor één van onze vaste opdrachtgevers; #Lekkerkerker Rotterdam B.V.

(note: 38 jaar geleden was van Noort het eerste transportbedrijf met een rijplatenwagen die bestuurbaar was vanaf de hoogzit van kraan)  

Vier verschillende uitvoeringen van Volvo en toch hebben ze ook veel gemeen. De vrachtwagens zijn allemaal rondom luchtgeveerd, voorzien van een slaapcabine en de daarbij behorende extra’s voor een chauffeur. De meeste van onze chauffeurs slapen niet of nauwelijks onderweg, maar mocht dit een keer nodig zijn, dan is de mogelijkheid en de luxe aanwezig. Verdere opties als standairco, koffiezetapparaat en bandenspanning controlesysteem zijn ook aan de wagens toegevoegd. Een belangrijke aanvulling op het gebied van veiligheid is de geïntegreerde dode hoek camera in de rechterspiegel steun. Hierdoor heeft de chauffeur meer en beter zicht op de dode hoek.

Fred van Noort: veiligheid is binnen van Noort een belangrijk onderwerp, deze camera’s mogen wat mij betreft dan ook verplicht maken. Zeker op rotondes en in binnensteden is dit een onmisbaar element in een vrachtwagen!

De samenwerking met diverse leveranciers heeft gezorgd voor de opbouw en de bekende van Noort huisstijl.

#Glasbeek Truckherstel, #VDA Konstruktie, #Elcar Carrosserie- en Spuitwerk, #Intveen Truckstyling, #J.D. de Rooy las en constructiewerken

Wederom zijn al deze krachtige PK’s op de foto’s gezet door onze huisfotograaf Jeffrey van Der Vaart Photography,  

Nieuwe rijplatenauto

In 1986 ging onze eerste rijplatenauto de weg op. Nu, bijna 40 jaar later mochten wij weer een prachtexemplaar in ontvangst nemen! Een Volvo FH 500 afgeleverd door VTC Zoetermeer. Het spuitwerk, uiteraard in de herkenbare van Noort kleuren, is ook deze keer weer verricht door Glasbeek truck herstel en spuiterij.

De auto is voorzien van een Epsilon kraan, geleverd en opgebouwd door VDA Zoeterwoude en wordt voornamelijk ingezet voor het leggen van rijplaten en dragline schotten voor Lekkerkerker Rotterdam. Tijdens het leggen van de rijplaten of schotten kan de auto bestuurd worden vanaf de kraan. Het blijft een bijzonder gezicht!

Jan Dijks, inmiddels al meer dan 35 jaar bij ons in dienst, is de bestuurder van deze auto. Wij wensen Jan veel veilige kilometers en veel werkplezier.

Van Noort Bedrijven B.V. 92 jaar

Vandaag vieren wij ons 92-jarig jubileum! Voor iedereen was er daarom wat lekkers bij de koffie en met onze gepensioneerde oud-medewerkers en/ of hun partners zijn tijdens een gezellige lunch en rondleiding, herinneringen opgehaald.

Onze nieuwe prachtige bedrijfsfilm is online.

'Compleet in logistiek' dat is wat wij zijn!
Wat uw vraagstuk ook is, Van Noort Bedrijven B.V. is uw partner voor (speciaal) transport, verhuizingen, op- en overslag en logistieke ontzorging.

https://youtu.be/cdKaWHtmAIQ

Van Noort gaat voor 100% groen

Van Noort Bedrijven B.V. heeft onlangs drie nieuwe elektrische meeneemheftrucks in gebruik genomen. De machines zijn door #Quickstra Culemborg op de locatie in Waddinxveen afgeleverd samen met een heerlijke slagroomtaart om het feest compleet te maken.

Van Noort op de markt

Deze week mochten we in opdracht van Albert Heijn op de Markt in Gouda.

Vanwege de lengtebeperking die geldt in de historische binnenstad van Gouda750jaar , hebben wij hiervoor bakwagens van maximaal 10 meter ingezet.

Nieuwe DAF LF voor Van Noort Bedrijven

Gisteren is door Boonstoppel Truckservice een nieuwe DAF LF afgeleverd. De laadbak en laadklep zijn overgezet van de oude wagen en overgespoten in de bekende Van Noort kleuren door Zuidwijk carrosserieën B.V. De vaste chauffeur van deze auto kan weer veel mensen blij maken met hun nieuwe multifunctionele printers, die in de verwarmde laadbak veilig kunnen worden getransporteerd. Wij wensen Richard veel veilige kilometers toe.

Hoera, een tweeling!

Ter ere van het 90-jarig jubileum heeft Van Noort wederom een miniatuur vrachtauto in schaal 1:50 uitgebracht. Dit keer was de eer aan onze Volvo verhuiswagens die op zaterdag 11 december zelf de miniaturen hebben afgehaald bij Tekno in de Lier.

Heeft u interesse? Stuur een mailtje naar miniaturen@vannoort.nl

Van Noort gaat voor 100% groen

Onlangs hebben wij een Toyota Proace Electric in gebruik genomen, deze bestelbus is 100% elektrisch en is een mooie volgende stap in de verduurzaming van ons bedrijf. Met een bereik van circa 200 kilometer is deze bus nog niet voor alle ritten geschikt, maar binnen de Randstad zetten wij deze auto dagelijks in.
De Toyota is geleverd door Toyota Van Leeuwen Waddinxveen en door DSW Reclame voorzien van een nog groenere uitstraling.