Soort dienst: Verhuizingen

Particulieren

Laten verhuizen | Werkwijze

U kunt uw verhuizing volledig uitbesteden of alleen een deel ervan door ons verhuisteam laten doen. Wanneer u uw verhuizing uitbesteedt aan Van Noort, besparen we u dagenlang inpakken, sjouwen en uitpakken. Ons vakkundige verhuisteam verzorgt de volledige verhuizing meestal al in één dag. Dat pakken we als volgt aan:

Inventarisatie

Vooraf komt één van onze verhuisadviseurs op afspraak bij uw huidige woning langs om uw inboedel, wensen en eventuele bijzonderheden in kaart te brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de inzet van een verhuislift, aanvragen van een ontheffing voor het laden en/of lossen of tussentijdse inboedelopslag.

Vervolgens maken we een offerte voor u op maat, die u binnen één werkdag via e-mail ontvangt. De prijs die we hierin afgeven staat vast. Zo weet u vooraf waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.

Planning & Inpakken

Samen met u bedenken we een plan van aanpak. Hierbij maken we heldere en duidelijke afspraken.

Kiest u ervoor om zelf in te pakken en te demonteren? Dan kunt u bij ons terecht voor diverse maten verhuisdozen, etiketten en inpakpapier. U zorgt er dan voor dat alles op de verhuisdag klaar staat. Onze verhuizers laden, vervoeren, lossen en plaatsen vervolgens uw inboedel weer in de juiste ruimte terug.

Laat u inpakken liever (gedeeltelijk) aan ons over? U kunt uw gehele inboedel of een deel ervan door ons verhuisteam laten inpakken. Ook kunt u demontage, uitpakken en montage aan ons overlaten. Denk aan meubilair demonteren of het ophangen van lampen.

Wist u dat inpakken echt een vak is? Wanneer dit vakkundig gebeurt, voorkomt u schade tijdens vervoer. Bovendien bent u verzekerd wanneer ons verhuisteam uw spullen heeft ingepakt.

De verhuizing

Wanneer alles is ingepakt en klaar staat voor transport, brengen we het naar uw nieuwe woning. Dit doen we zo efficiënt mogelijk. Zo laden en lossen we uw inboedel zo veel mogelijk rechtstreeks van de verdieping, zonder de trap of lift op locatie te gebruiken. Hiervoor zetten we – waar nodig - diverse hulpmiddelen in, waaronder:

 • Verhuiswagen met laadplatform, tot 6 meter hoog
 • Rolcontainer of meubelroller, ook wel een ‘hondje’ genoemd
 • Elektrische verhuislift, tot 15 meter hoog
 • Autolaadkraan

Bij uw nieuwe woning brengen we uw inboedel naar binnen en zetten we deze op basis van de gemaakte afspraken op de juiste plek.

Verhuizing met extra zorg

Voor senioren of mensen met een beperking heeft verhuizen vaak grote impact. Niet alleen omdat het verhuizen lichamelijk zwaar is, maar ook omdat het een emotioneel proces is.

Van Noort kan alle praktische zaken rondom de verhuizing uit handen nemen. Denk aan het sorteren en inpakken van spullen en het functioneel inrichten van de nieuwe woning/kamer. Maar ook het af- en aansluiten van de wasmachine, het ophangen van een schilderij en het uitpakken van de verhuisdozen. Familie, vrienden of zorgverleners hoeven zich hier dan niet om te bekommeren. Met rust, zorg en aandacht doet ons verhuisteam er alles aan om de verhuizing zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.

Erkende Verhuizers

Van Noort is lid van Erkende Verhuizers. Dit is een brancheorganisatie bestaande uit vakkundige en betrouwbare verhuizers door heel Nederland. Wanneer u kiest voor een Erkende verhuizers dan krijgt u:

 • Een vriendelijk en vakkundig team van verhuizers
 • Garantie en verzekering tegen schade
 • Algemene voorwaarden die zijn opgesteld in samenwerking met de Consumentenbond

Bent u benieuwd wat klanten van onze dienstverlening vinden?
Via het platform 'Klantenvertellen' verzamelen wij klantreviews. Hierdoor weten wij wat goed gaat en wat beter kan. Alle beoordelingen worden door een onafhankelijke instantie gecontroleerd op echtheid. Zo weet u zeker dat de reviews die u hier leest afkomstig zijn van echte klanten. Na een verhuizing vragen wij al onze klanten een beoordeling achter te laten. Als het niet zeker is dat een review afkomstig is van een klant die iets gekocht heeft, dan vraagt 'Klantenvertellen' om een factuur. Dit voorkomt dat u nepreviews te zien krijgt. Als een review wordt geplaatst nadat producten of diensten gratis zijn geleverd, of er sprake was van een betaalde samenwerking, dan wordt dit duidelijk vermeld. U vindt hier meer informatie over op onze reviewpagina van 'Klantenvertellen'.

Speciale projecten

Vraagt uw verhuizing om een speciale aanpak? Ook dan staan we voor u klaar. Denk aan verhuizingen waarbij de inboedel eerst moet worden opgeslagen of een verhuizing naar een zorginstelling waarbij bed en hulpmiddelen moeten worden ge(de)monteerd. Onze kundige medewerkers draaien hun hand hier niet voor om en zorgen ervoor dat alles weer in elkaar en op de juiste plek komt.

Zorginstellingen

Uw mensen staan centraal

Ons team van projectverhuizers doet er alles aan om de verhuizing van de zorginstelling zo rustig en comfortabel mogelijk te laten verlopen. Hierbij staan uw cliënten en medewerkers centraal. Met een strakke planning en onze persoonlijke aanpak, zorgen we ervoor dat uw mensen zo min mogelijk last hebben van de verhuizing.

Vaak voeren we de werkzaamheden uit in strak geplande fases, zodat bewoners en medewerkers hier zo min mogelijk van merken. Daarbij schikken we ons naar de behoefte van de cliënt. We kunnen bijvoorbeeld een woning of kamer inpakken en verhuizen wanneer een cliënt bij de dagbesteding is. Iemand kan dan ’s morgens uit bed stappen op de oude locatie en aan het einde van de middag terugkeren naar de nieuwe locatie in een ingerichte kamer met een opgemaakt bed. Voor andere bewoners biedt het juist rust wanneer zij zelf meehelpen inpakken. Ook dit is voor ons geen probleem.

Scholen

Spullen die om een specifieke aanpak vragen

Niet alle spullen passen makkelijk in een doos om meegenomen te worden. Gelukkig heeft ons verhuisteam ruime ervaring in het inpakken en verhuizen van goederen die om een specifieke aanpak vragen. Denk aan:

 • Inboedel practicumlokaal of werkplaats, inclusief zware/grote machines
 • Fietsenrekken en speeltoestellen
 • Multifunctionals (printers)

Bedrijven

Verhuizing van uw organisatie

Elke projectverhuizing kent zo haar eigen bijzonderheden. Wanneer u uw projectverhuizing uitbesteedt aan Van Noort, kunt u rekenen op onze specialistische kennis. Samen met u, of een door u aangestelde verhuiscoördinator, kijken we wat voor uw specifieke situatie de beste opties zijn. Wij nemen de logistieke taken van uw verhuizing uit handen, zodat u zich kunt focussen op andere zaken. Ons team van projectleiders, -voormannen en verhuizers heeft ruime ervaring in het verhuizen van organisaties uit verschillende branches, zoals:

 • ICT-verhuizing
 • Laboratoriumverhuizing
 • Bibliotheekverhuizing
 • Magazijnverhuizing
 • Werkplaatsverhuizing

Moeten er zware of grote goederen worden verhuisd? Dankzij ons specialistische verhuismaterieel is ook dit in de meeste gevallen geen probleem. Denk aan het verhuizen van complete stellingkasten uit een magazijn of machines uit een werkplaats van boven de 1.000 kilogram.

Naast projectverhuizingen, verzorgen wij ook verhuizingen van woningen. Lees hier meer over verhuizingen voor particulieren.  

Werkwijze projectverhuizing

Een projectverhuizing is meer dan het simpelweg verplaatsen van werkplekken en dozen. Een goede planning en omschrijving is essentieel om alles soepel te laten verlopen. Daarom is onze aanpak altijd maatwerk. Onze werkwijze is globaal op te delen in een aantal fases:

Inventarisatie

We komen bij u langs en bekijken wat de omvang van het project is. Samen met u bespreken we wat uw wensen zijn en of er bijzonderheden zijn. Op basis van deze eerste inventarisatie maken we een offerte.

Planning

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook zeker bij (project-)verhuizingen. Samen met u maken we duidelijke afspraken over de taakverdeling en naar wens stellen we gezamenlijk een draaiboek op. We informeren uw personeel over de aanpak en leggen – wanneer nodig – uit hoe zij hun eigen spullen het best verhuisklaar kunnen maken.

In overleg met u zorgen we ervoor dat er een plattegrond komt met de opstelling van de spullen op de nieuwe locatie. Deze kunt u zelf aanleveren maar wij kunnen u ook helpen bij het opstellen van deze plattegrond. Indien nodig stellen wij ook een codeerplan op, hierin staat precies beschreven wat waarheen moet.

Archief

Heeft u een archief? Dan kan het zo zijn dat u niet alles wilt meeverhuizen naar de nieuwe locatie. Wij kunnen u ondersteunen bij het opschonen van uw archief, bijvoorbeeld door documenten van vóór een bepaald jaartal te laten vernietigen. Hierbij kunnen we met een codeerplan werken, waarbij u met behulp van (kleur)etiketten zelf aangeeft wat u behoudt en wat vernietigd dient te worden.

Wilt u ruimte besparen? Dan kunt u uw archief veilig onderbrengen in onze opslag. Lees hier meer over archiefopslag.

Verhuizen & Inhuizen

Wanneer alle spullen zijn ingepakt is het tijd voor transport en verhuizen. Dit doen we zo efficiënt mogelijk. Zo laden en lossen we zo veel mogelijk rechtstreeks  op de betreffende etage. Dit doen we met behulp van onze verhuisauto met laadplatform die tot wel 6 meter hoog kan. Daarnaast maken wij – waar nodig - gebruik van diverse andere hulpmiddelen zoals:

 • Elektrische verhuislift, tot 15 meter hoog
 • Rolcontainer of meubelroller, ook wel een ‘hondje’ genoemd 
 • Kooiaap

Op de nieuwe locatie brengen we uw spullen naar binnen en zetten we deze op basis van de plattegrond op de juiste plek.