Vier op een rij

Begin mei is de laatste van de vier bestelde Volvo trucks afgeleverd door Volvo dealer VGTC uit Zoetermeer, voor van Noort Bedrijven uit Waddinxveen een mooi compleet 4-tal.

Van Noort Bedrijven B.V. is dagelijks onderweg met 45 voertuigen voor verschillende opdrachtgevers en uiteenlopende werkzaamheden. Transporten met kraan, vrachtwagens met meeneemheftrucks, open opleggers voor uitzonderlijk vervoer. Met de aanwinst van deze vier Volvo’s staat de teller op 14 Volvo’s binnen ons wagenpark. Een groot aandeel maar volgens algemeen directeur Fred van Noort een bewuste keuze omdat het merk garant staat voor kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Iets waar we iedere dag samen met onze medewerkers hard aan werken!

De keuze van een truck is altijd in samenspraak met de chauffeur, er is bij ons keuze uit drie merken. Vaak heeft de chauffeur een voorkeur voor een bepaald merk en wanneer dit technisch en financieel past is de keuze snel gemaakt.

In 2022 is de eerste van de vier bestelde Volvo’s afgeleverd, een FM460  6×2 motorwagen met een Pacton middenasaanhanger. Met de elektrische moffet die zowel in, als achter de aanhanger kan worden vervoerd, is deze combinatie multifunctioneel en breed inzetbaar.

De tweede in rij is een redelijk standaard trekker voor van Noort, een FH420 4×2 die dagelijks koppelt met verschillende opleggers voor onze opdrachtgevers.

De derde Volvo is een FH 460 6×2 die naast gesloten opleggers ook regelmatig onderweg is met een open oplegger voor het zwaardere werk. Met de voorloopas is deze trekker breed inzetbaar voor de verschillende werkzaamheden binnen van Noort.

De laatste van de vier is een, binnen van Noort bekend als “Rijplatenwagen”, FH500 10×4. Dit is de derde Volvo vijf-asser binnen van Noort, die dagelijks wordt ingezet voor het transport van rijplaten en draglineschotten voor één van onze vaste opdrachtgevers; #Lekkerkerker Rotterdam B.V.

(note: 38 jaar geleden was van Noort het eerste transportbedrijf met een rijplatenwagen die bestuurbaar was vanaf de hoogzit van kraan)  

Vier verschillende uitvoeringen van Volvo en toch hebben ze ook veel gemeen. De vrachtwagens zijn allemaal rondom luchtgeveerd, voorzien van een slaapcabine en de daarbij behorende extra’s voor een chauffeur. De meeste van onze chauffeurs slapen niet of nauwelijks onderweg, maar mocht dit een keer nodig zijn, dan is de mogelijkheid en de luxe aanwezig. Verdere opties als standairco, koffiezetapparaat en bandenspanning controlesysteem zijn ook aan de wagens toegevoegd. Een belangrijke aanvulling op het gebied van veiligheid is de geïntegreerde dode hoek camera in de rechterspiegel steun. Hierdoor heeft de chauffeur meer en beter zicht op de dode hoek.

Fred van Noort: veiligheid is binnen van Noort een belangrijk onderwerp, deze camera’s mogen wat mij betreft dan ook verplicht maken. Zeker op rotondes en in binnensteden is dit een onmisbaar element in een vrachtwagen!

De samenwerking met diverse leveranciers heeft gezorgd voor de opbouw en de bekende van Noort huisstijl.

#Glasbeek Truckherstel, #VDA Konstruktie, #Elcar Carrosserie- en Spuitwerk, #Intveen Truckstyling, #J.D. de Rooy las en constructiewerken

Wederom zijn al deze krachtige PK’s op de foto’s gezet door onze huisfotograaf Jeffrey van Der Vaart Photography,